0
0

کتاب پرورش کودکان شاد براساس تئوری انتخاب نوشته باب سولو

3538 بازدید
ماک آپ جلد کتاب پرورش کودکان شاد در مطلب خلاصه کتاب
5/5 - (1 امتیاز)

معرفی و خلاصه کتاب پرورش کودکان شاد

بعد از معرفی کتاب از شنبه این بار به معرفی و خلاصه کتاب پرورش کودکان شاد می رسیم. آموزش شادمانی به کودکان در کتاب پرورش کودکان شاد بر اساس تئوری انتخاب، شامل دو بخش می باشد:

اول بصورت تئوری انتخاب و واقعیت درمانی، ارتباط را آموزش می دهد و در بخش دوم بصورت عملی راهکارهایی را آموزش می دهد .

این کتاب، برگرفته از نوشته های دکتر ویلیام گلسر درباره واقعیت درمانی و تئوری انتخاب می باشد و کمک می کند تا بچه هایی شادتر و کارآمدتر داشته باشیم.

اگر علاقه مند به یادگیری آموزش های مربوط به کودکان و نوجوانان هستید به شما پیشنهاد می کنیم مطالب دیگر سایت ما که در زمینه های افزایش و تقویت فن بیان کودک و نوجوان و افزایش عزت نفس کودکان و نوجوانان هست رو هم مطالعه کنید.

تصویر کودکی شاد در حال خنده

جایی در مسیر رشد پی می بریم واقعا چه کسی هستیم، مسئولیت ما چیست و عهده دار چه چیزهایی هستیم. برای خودمان تصمیم بگیریم، نه به جای دیگری حتی به جای فرزندتان، زیرا هیچ تاثیری نمی توانیم بر کسی اعمال کنیم .

هر آنچه که از انسان ها سر می زند نامش رفتار است، و همه رفتارها هدفمند هستند و برای رفع نیازها انجام می شود.

ما نیازمند شادی هستیم و شادمانی عبارت اند از: برآورده ساختن تمام نیازهای اساسی به شیوه ای تاثیرگذار و مسئولانه به زبان ساده و در عین مسئولیت پذیری هر 5 نیاز اساسی خود را برآورده کنیم.

فصل های مختلف کتاب پرورش کودکان شاد باب سولو بصورت عملی آموزش می دهد که با استفاده از یک عروسک چطور به کودکان بیاموزیم که با بازی و تفریح وخنده آموزش را تلفیق کنیم.

کودکان در گوش دادن به حرف های بزرگترها خیلی خوب عمل نمی کنند، اما در تقلید کردن بسیار ماهرند .

اول رفتار خود را ارزیابی کنیم، چه ازنظر کیفی و چه از نظر دنیای مطلوب و بعد سعی کنیم تا به کودکان بیاموزیم. پیشنهاد می کنیم مطلب قدرت باور چیست و تقویت قدرت باور را نیز مطالعه کنید.

یافتن شادی در درون ما آسان نیست              ویافتن آن در جایی دیگر هم ممکن نیست

 

بخش اول کتاب پرورش کودکان شاد

استفاده از تئوری انتخاب و واقعیت درمانی 

کودکان کم سن، زمانی که بین رفتار انتخابی با شادمانی ارتباط برقرار کنند، یاد می گیرند چطور مسئولانه و با کنترل موثری کارهایشان را انجام دهند .

همه فکر می کنند هر زمان بهترین رفتار را برای برآورده کردن نیازشان انجام می دهند که در حافظه ما به آن ( دنیای مطلوب ) گفته می شود.

ما در واقع چهار نیاز روان شناختی داریم، که عبارتند از: عشق، قدرت، آزادی و تفریح.

در هر کاری که انجام می دهیم این 4 عمل نقش دارد. حتی کسی که کار احمقانه ای انجام می دهد، در واقع برای ارضای نیازش بهترین فرصت را انتخاب کرده است.

واقعیت درمانی یعنی بکارگیری از اصول تئوری انتخاب، یعنی وقتی فردی تشخیص می دهد رفتارهای کنونی اش مسئولانه و موثر نیستند و می تواند تصمیمات بهتری بگیرد.

این پذیرش و تغییر برای بزرگترها اغلب سخت تر است و نیازمند تلاش بسیار و تعهد و ایمان است تا بتواند تغییر را بپذیرد، اما خردسال زمان چندانی نداشته تا عادت برایش سخت باشد و خیلی راحت تر می پذیرد.

در تئوری انتخاب می آموزیم تا از درون شاد باشیم. تجربه نشان داده افراد کاری را انجام می دهند که راضی شان میکند! نه کاری که از آنها خواسته شده است.

در طبیعت نه پاداش داریم و نه تنبیه، آنچه وجود دارد پیامد است. بنابراین کودک بد رفتار را به هیچ عنوان تنبیه نمی کنیم، بلکه شیوه های مسئولانه نیازش را به او می آموزیم. همچنین پیشنهاد می کنیم مطلب هوش مالی کودکان چیست را نیز مطالعه کنید.

اگر کودکان را با تنبیه و یا پاداش در برابر کارهایشان کنترل کنیم، همیشه بر این باورند که مشکلات زندگی آینده آنها تقصیر والدین و معلمانشان می باشد. پیشنهاد می کنیم مطلب باورمحدود کننده چیست را نیز مطالعه کنید.

آن ها همیشه برای کارهایشان بدنبال مقصر می گردند، عصبانی می شوند یا احساس گناه می کنند و بعد از مدتی افسرده می شوند.

بنابراین باید سعی کنیم تافقط به آنها راه درست را باشادی نشان دهیم.

درس دادن به معنای منتقل کردن مهارت و دانش به افرادی که دوست دارند یاد بگیرند است اما مدیریت یعنی به افراد کمک کنیم تا بفهمند آنچه از آنها می خواهیم موجب افزایش کیفیت زندگیشان می شود .

از این رو آموزش و درس دادن به خردسالان آسان تر از مدیریت کردن بزرگسالان می باشد .

کودک نیاز به قدرت دارد و اگر خواسته او برآوده نشود: به رفتارهای نامناسب و اخلالگر روی می آورد.

نیاز به قدرت را نمی توان خاموش کرد، به او اجازه دهیم تا نیاز به قدرتش را به نحوه مناسبی برآورده کند تا اخلالگری کاهش بیابد و هر دو شادی کنید مثل ورزش.

رالف والدر می گوید:

افکار خوب چندان بهتر از رویاهای خوب نیست، مگر آنکه عملی شود.

به زبان تئوری انتخاب یعنی: اول فکر کن، بعد عمل کن .

مطالعه  6 کتاب عالی در مورد اعتماد به نفس

 

بخش دوم کتاب پرورش کودکان شاد

از این بخش به بعد درباره هر یک از فصل ها، دو قسمت فکر کن و عمل کن خواهیم داشت که شامل 8 فصل می باشد.

فصل اول: نیازهای اساسی ما

بسیاری از افراد فکر می کنند شادمانی یک محصول است در صورتی که فرآیندی است که یکی از نیازهای اساسی روانشناختی است.

  • عشق را می توان تعلق و دوستی و به فکر دیگران بودن معنا کرد.
  • قدرت به معنای به رسمیت شناخته شدن و خود ارزیابی است.
  • تفریح شامل خنده ونشاط و آموختن است.
  • آزادی یعنی توانایی انتخاب کردن.

اگر کسی می خواهد شادی بیشتری احساس کند باید کاری کند که با آنچه اکنون انجام می داده متفاوت باشد.

حال می خواهیم به آنها عمل کنیم.

نیاز به عشق: فهرستی از آدمهایی که دوستشان داریم را با هم می نویسیم.

نیاز به قدرت: لیستی از کارهایی که به آن افتخار می کنیم می نویسیم.

نیاز به آزادی: کارهایی که احساس آزادی و استقلال می کنیم را می نویسیم.

نیاز به تفریح: درباره فعالیت هایی که مفرح و شادی بخش هستند می نویسیم.

با این کار مهارت های حرف زدن و گوش کردن را افزایش می دهیم. برای خواند مطلب اهمیت هدف گذاری و اعتماد به نفس چیست کلیک کنید.

تصویر کودک شاد در حال رنگ آمیزی

 

فصل دوم : سیگنال ها

دو نوع سیگنال داریم سیگنال مثبت و سیگنال منفی. سیگنال ها فقط چند لحظه دوام دارند و در هر لحظه باعث تغییر رفتار ما می شوند. سیگنال های منفی ما را غمگین عصبانی و افسرده می کنند و سیگنال های مثبت باعث شادی و نشاط ما می شوند.

با وجود سیگنال های مثبت لذت بیشتری از زندگی می بریم.

سیگنال های منفی رو به مثبت تبدیل می کنیم تا شاد باشیم به اونها اهمیت نمی دیم و فقط به عنوان یک سیگنال لحظه ای سعی می کنیم از کنارش رد بشیم، این کار برای بزرگترها سخته اما در خردسالان از بچگی می تونه به صورت یک عادت در بیاد و به راحتی بپذیرند .

مطالعه  افزایش اعتماد به نفس در زنان

 

فصل سوم : تصاویر

تصاویر ذهنی ما در کوتاه مدت و بلند مدت به شکل های متفاوت خوب یا بد می تواند ماندگار باشد. اگر بتوانیم به عنوان یک تصویر خوب از خود، در ذهن ها خاطره ای بسازیم، این تصویر ملکه ذهن ها می شود و دیگران با سیگنال مثبت ما را می شناسند و در غیر اینصورت عکس این خواهد شد.

 

فصل چهارم : رفتار

رفتارها در اثر تکرار ها به عادت تبدیل می شوند، اگر این عادت ها بد باشند غیر مسئولانه و احمقانه می شوند و اگر در راستای درستی باشند می توانیم موفق باشیم.

پس برای رسیدن به خواسته هایمان باید باهم تعامل کنیم ودر آرامش حرف بزنیم.

مطالعه  کتاب اسرار ذهن ثروتمند | چگونه ثروتمند شویم؟

 

فصل پنجم : تعادل

باید در کارها و رفتارها تعادل داشت. با تمام نیازهای مربوط به عشق وقدرت تفریح و آزادی باید با تعادل برخورد کرد تا همواره شادمان باشیم. می توانیم نام افرادی را بنویسیم که گاهی از دست ما عصبانی می شوند، اما باز هم ما را دوست دارند.

 

سخن پایانی

شاید رسالت هر پدر و مادری پرورش یک کودک شاد است که طبیعتا حاصل آن در آینده، جامعه ای شاد خواهد بود که همه ما آرزویش را داریم.

امروز یکی از کارهایی که ما می توانیم در تحقق این رویا انجام دهیم مطالعه و رشد در حوزه تربیت فرزند و کودک شاد است و من امیدوارم با مطرح کردن خلاصه کتاب پرورش کودکان شاد در این زمینه قدمی برداشته باشم.

خواندن کتاب پرورش کودکان شاد بر اساس تئوری انتخاب که نوشته باب سولو به ترجمه شیوا جمشیدی است را به شما عزیزان پیشنهاد می کنم.

همچنین مطالب دیگر سایت ما مانند عزت نفس چیست و تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس را مطالعه کنید.

 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://naghmehelyasi.com/?p=1182
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
نغمه الیاسی فرد
مطالب بیشتر

نظرات

1 نظر در مورد کتاب پرورش کودکان شاد براساس تئوری انتخاب نوشته باب سولو

دیدگاهتان را بنویسید

سوالی دارید؟ از ما بپرسید