0
0

ادراک (Perception) چیست؟ تعریف به زبان ساده

4013 بازدید
ادراک (Perception) چیست؟ تعریف به زبان ساده
4/5 - (3 امتیاز)

ادراک چیست؟

بطور کلی طرز فکر هر فرد بنابر عقیده شخصی آن را ادراک می نامند. دراین دنیا هر کسی باید اجازه داشته باشد که نظر شخصی خود را بیان کند. مهم نیست که این ادراک خوب باشد یا بد باشد، زیرا ادراک فقط یک نظر و عقیده است که میتواند مورد قبول یا غیر قابل قبول واقع شود. ادراک باید بدون قضاوت باشد.

 

انواع ادراک

 

ادراکِ متقابل

پذیرش ادراک یکدیگر یا درک متقابل را ادراک متقابل میگویند . زمانی که دو یا چند نفر در یک موضوع با هم اتفاق نظر داشته باشند و بتوانند با هم نظر شوند ، یعنی ادراکشان را به هم نزدیک کرده اند و سعی در تعامل با هم را دارند.

مطالعه  اهمال کاری چیست و چرا اهمال کاری می کنیم؟

 

ادراک متفاوت

زمانیکه اختلاف نظر پیش میاید و دو یاچند نفر متوجه حرفهای یکدیگر نمیشوند. شاید این افراد نتیجه حرف هایشان یکی باشد، اما مدل گفتار و بیانشان با هم متفاوت باشد . انسانها عادت دارند تا هر چیزی را از دیدگاه خود و با زاویه دید خود بنگرند و از نظر خود گاهی آن را قضاوت کنند، و از اینجاست که شروع اختلافات آغاز می شود.

ادراک متفاوت

 

ادراک یا قضاوت

ادراک، گفتن دیدگاه هر شخص در ازای هر گونه اتفاق است، حال شاید این نظر اشتباه باشد! شاید مخالف شاید موافق! به هر حال سخنی که گفته  میشود، از نظر هر کسی به نوعی برداشت میشود. اما  قضاوت، نظر و ایده و عقیده نیست بلکه مخالفت کردن و نتیجه گرفتن از هر عملی میباشد.

کسی که ادراکش را میگوید هرگز پافشاری بر روی گفته خویش ندارد، بلکه فقط نظرش را بیان میکند! قضاوت کردن به نوعی متهم کردن می باشد .

مطالعه  اعتماد به نفس (self confidence) چیست؟

 

تناقض ادراکی

بسیاری از افراد زبانشان حاکی از این است که ادراک دارند یا اینکه اگر نظری میدهند ادراکشان را می گویند، در صورتی که قرار نیست هر چیزی دلمان میخواهد را بگوئیم در پایان ادراک را بهانه کنیم! ادراک را با بی ادبی و بی احترامی هرگز اشتباه نگیریم، ادراک باید با کمال احترام و بدون غرض و دور از هرگونه برخورد شخصی گفته شود .

تفاوت ادراک

 

ادراکِ مشابه

ادراک بسته به شرایط آدمها متفاوت میباشد . هر کسی نسبت به شرایط روحی و تیپ شخصیتی ادراکی دارد. در بعضی موارد ادراک انسان ها شبیه به هم میباشد. ادراک شبیه به هم آرامش را تضمین میکند. در این مورد طرفین به تعامل میرسند و با هم شادتر هستند. شاید ادراک افراد کاملا عین هم نباشد همانقدر که نزدیک به هم باشد کافیست تا بتوانند با هم اتفاق نظر کنند.

 

ادراک نابرابر

در بسیاری افراد هم کاملا متفاوت است که متاسفانه بسیاری از اختلافات خانوادگی از ادراکات نابرابر آغاز میشود . نه تنها در خانواده ها تمامی مشکلات جامعه برخوردهای بد خیابانی بسیاری از مسائلی که میتواند با لحظه ای لبخند با کمال آرامش تمام شود ، لحظه ای که فکر میکنیم به دیگران کمک میکنیم ولی با احترامی با ما رفتار میشود در آنجا با ادراک بهم ریخته ای مواجه میشویم و جوابی برای توجیه نداریم .

مطالعه  اعتماد به نفس کاذب چیست؟

 

ادراک لحظه ای

گاهی اوقات پیش میاد که در یک لحظه نسبت به موضوعی یک ادراک داشته باشیم، ولی اگر در جای دیگری همین اتفاق مشابه پیش بیاد عکس العمل متفاوتی داشته باشیم .

با یک مثال بیشتر توضیح میدهم .

جایی مهمان بودیم و پدر و مادری درحال تعریف کردن از فرزندشان بودند، از اینکه چقدر باهوش، شاد، سر و حال، توانمند و خوشحال از اینکه بسیار به حرف های پدر و مادر گوش میکنه، در همین موقع فرزندشان باجیغ و فریاد وارد اتاق شد، با لجبازی و فریاد تمام به پدرش و مادرش میگفت باید تمام اسباب بازی ها رو با خودش ببره و چون اون بچه گفته نمیزارم با حالت اعتراض از والدینش کمک میخواست .

خب، به نظر شما ادراک ما در آن لحظه چه بود ؟

ادراک خود پدر و مادر چه بود؟

اینگونه مواقع ممکنه ادراک ما جواب درستی نداشته باشد، چون تصمیم لحظه ای در این زمان صحیح نیست.

زمانیکه پدر و مادر با فرزند خودشان تنها در خانه هستند ملاک واقعی تربیت کودک به حساب نمی آید.

نه تنها بچه ها بلکه برای ما بزرگترها هم اینگونه مسائل پیش می آید. اگر در لحظه ای که خوشحال و شادیم نظری بدهیم قطعا بازمانی که عصبانی هستیم و فکر مشوش داریم ممکن است  ادراک متفاوتی داشته باشیم. البته این اصلا صحیح نیست که ما تحت تاثیر محیط یا شرایط نظرمان تغییر کند، اما به هر حال باید مراقب باشیم!

همچنین پیشنهاد می کنیم مطلب آموزش تقویت فن بیان کودکان و اهمیت هدف گذاری را مطالعه کنید.

 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://naghmehelyasi.com/?p=1225
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
نغمه الیاسی فرد
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد ادراک (Perception) چیست؟ تعریف به زبان ساده

دیدگاهتان را بنویسید

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

سوالی دارید؟ از ما بپرسید